Niet iedereen zit na de geboorte op een roze wolk. Heb je nood aan psychologische begeleiding? CM geeft een tegemoetkoming voor psychologische of psychotherapeutische behandelingen.

CM-voordeel*

  • Voor kinderen en jongeren

    • Per zitting wordt 50 procent van het betaalde honorarium terugbetaald, met een maximum van 30 euro. Leden met verhoogde tegemoetkoming krijgen per zitting 75 procent van het honorarium terugbetaald, met een maximum van 45 euro. 
  • Voor volwassenen

    •  Per zitting wordt 50 procent van het betaalde honorarium terugbetaald, met een maximum van 10 euro. Leden met verhoogde tegemoetkoming krijgen per zitting 75 procent van het honorarium terugbetaald, met een maximum van 15 euro.

Als CM-lid kun je rekenen op maximaal 24 tegemoetkomingen per leven. Er wordt slechts één zitting per dag terugbetaald. De historiek van vorige terugbetalingen psychotherapie wordt meegenomen.

Volledig digitale trajecten komen ook in aanmerking voor de tegemoetkoming. Deze moeten plaatsvinden via een beveiligd online communicatiekanaal dat de minimale voorwaarden en gebruiksregels voor veilige communicatie waarborgt, zoals vermeld op het eHealth-platform.

 

*Onder voorbehoud van de goedkeuring van de Controledienst voor de ziekenfondsen.

Lees meer over de voorwaarden en de aanvraag op www.cm.be/psychologische-zorg

Goed om te weten

CM ging een samenwerking aan met BloomUp, een online platform dat in enkele klikken een gesprek met een psycholoog of psychotherapeut mogelijk maakt. 

Je kunt voor een videogesprek terecht bij experts in meer dan 35 problematieken, zoals laag zelfbeeld, stress, prestatiedruk, faalangst, relaties, zingeving, angsten, depressie en burn-out. Op basis van je voorkeuren koppelt BloomUp je aan een geschikte psycholoog of psychotherapeut waarmee je een eerste gratis kennismakingsgesprek voert binnen de zeven dagen na aanmelden. De videogesprekken op het platform zijn volledig versleuteld en beveiligd.

Ben je CM-lid en volgde je een digitale therapiesessie bij BloomUp? Dan hoef je niets meer te ondernemen. CM-leden krijgen de tegemoetkoming automatisch betaald

Ga ook naar