SkoebidoeGezond en veilig groot worden

Eten en drinken


De eerste maanden na de geboorte is een baby voor zijn groei en ontwikkeling volledig aangewezen op melk. Als borstvoeding geen optie is, biedt flesvoeding een uitkomst.

Lees meer

Al tijdens je zwangerschap beslis je samen met je partner welk soort voeding je je baby zal geven. Als je baby tussen 4 en 6 maanden oud is, maak je de overstap naar vaste voeding.

Lees meer

Een gezonde voeding levert alle noodzakelijke stoffen om te groeien en zich te ontwikkelen. Bovendien helpt ze al om op langere termijn overgewicht, tandbederf of diabetes te voorkomen.

Lees meer

Bij een normaal eetgedrag verloopt de overgang van vloeibare naar vaste voeding in verschillende stadia.

Lees meer

Steeds meer kinderen, ook peuters en kleuters, kampen met overgewicht.

Lees meer

Omdat ze nog niet veel snoepen, is snoep bij baby's niet de grote boosdoener voor cariës. Bij hen schuilt het gevaar eerder in wat ze drinken.

Lees meer

Snoepen werkt cariës in de hand. Maar ook wat je kind drinkt, is belangrijk voor een gezond gebit, zowel bij peuters als bij kleuters.

Lees meer

Niet alle kinderen hebben behoefte aan tussendoortjes. Maar als je een tussendoortje aanbiedt, kies dan voor een gezond alternatief.

Lees meer

Zuigflescariës is een vorm van tandbederf dat vrij snel na het doorbreken van de eerste melktanden begint, onder meer door veelvuldig contact met suikerhoudende drank.

Lees meer