Skoebidoe(Graag) zwanger

Gezondheid en veiligheid


Alcohol tijdens je zwangerschap wordt sterk afgeraden. Alcohol vertraagt de groei van het ongeboren kind en kan afwijkingen veroorzaken.

Lees meer

Zodra je als werkneemster je werkgever hebt geïnformeerd over je zwangerschap heb je het statuut van beschermde persoon.

Lees meer

Een blaasontsteking is een typische vrouwenkwaal met onaangename gevolgen. Tijdens de zwangerschap en na de geboorte is het risico op de aandoening groter.

Lees meer

Ook als je zwanger bent is een halfuur beweging per dag aangeraden. Dit mag verspreid doorheen de dag, met minimaal tien minuten beweging na elkaar.

Lees meer

Om te weten of alles in orde is met je baby bestaan er allerhande instrumenten, waarvan een echografie de bekendste is. Maar hoe veilig zijn echografieën eigenlijk?

Lees meer

Ook tijdens je zwangerschap is het belangrijk om te zorgen voor een evenwichtig eetpatroon.

Lees meer

Als je zwanger bent, neem je beter geen geneesmiddelen. Zijn ze toch noodzakelijk, gebruik ze dan nooit op eigen houtje.

Lees meer

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om je gewicht in de gaten te houden. Te veel extra kilo’s maken je zwangerschap en bevalling namelijk lastiger.

Lees meer

Tijdens de zwangerschap begint de motoriek van je kind zich te ontwikkelen. Met gezonde leefgewoonten draag jij je steentje bij voor een goede start.

Lees meer

In oktober en november is het tijd voor de jaarlijkse griepvaccinatie. Voor de meeste zwangere vrouwen en ouders van een baby is deze vaccinatie aanbevolen.

Lees meer

Als je tijdens je zwangerschap tijd neemt voor gezonde ontspanning, zoals het lezen van een boek, bevorder je ook de ontwikkeling van je baby.

Lees meer

Een ongeplande zwangerschap is een ingrijpende gebeurtenis. Het is belangrijk om jezelf tijd te gunnen en je te laten ondersteunen in je keuzeproces.

Lees meer

Ontspannen zwanger zijn kan je helpen om de ups en downs van de zwangerschap met open ogen en hart tegemoet te treden.

Lees meer

Reeds vroeg tijdens de zwangerschap is het mogelijk om na te gaan of er kans is op een aangeboren aandoening.

Lees meer

Blijf je al dan niet een autogordel dragen? Wanneer reis je eersteklas met de trein? En hoelang is een vliegreis mogelijk? Enkele tips.

Lees meer

Tijdens je zwangerschap moet je rug heel wat extra gewicht torsen. Het is dan ook belangrijk om hem zoveel mogelijk te sparen.

Lees meer

Nu je baby meer en meer beweegt, is het belangrijk om rust en ontspanning af te wisselen met momenten van lichte beweging. Dit bevordert zowel de ontwikkeling van je baby als een vlotte bevalling.

Lees meer

Als je zwanger bent is het beter om meteen te stoppen met roken. Want roken schaadt niet alleen jouw gezondheid maar ook die van je kind.

Lees meer

‘Ieder kind kost een tand aan de moeder!’ Klopt deze uitspraak of is het slechts een fabeltje?

Lees meer

Toxoplasmose of kattenziekte tijdens de zwangerschap kan ernstige gevolgen hebben voor de baby. Met enkele eenvoudige maatregelen kan je de aandoening evenwel voorkomen.

Lees meer

Kan je vegetarisch blijven eten tijdens de zwangerschap? Of loop je het risico dat je baby voedingsstoffen te kort komt?

Lees meer

Vanaf het moment dat je stopt met contraceptie tot het einde van de eerste drie maanden zwangerschap neem je het best elke dag foliumzuur.

Lees meer

Tijdens een gezonde zwangerschap is er geen bezwaar om te vrijen of intiem te zijn.

Lees meer

Wanneer ben je na een miskraam klaar voor een nieuwe zwangerschap?

Lees meer

Een tijdige opsporing en strikte behandeling van zwangerschapsdiabetes zijn noodzakelijk.

Lees meer

Bij een zwangerschap verandert er heel wat in het lichaam van de toekomstige mama, soms met vervelende ongemakken tot gevolg.

Lees meer