SkoebidoeOntwikkeling baby en kind

Motoriek en spelen


‘Knuffelgym met Bumba’ is een reeks van Skoebidoe en Studio 100 waarin Bumba peuters en kleuters, samen met hun (groot)ouders, aanzet tot leuke en uitdagende turnoefeningen.

Lees meer

Leg je baby regelmatig in buiklig als hij wakker is. Vindt hij dit niet leuk? Op een eenvoudige en aangename manier kan je buiklig stimuleren.

Lees meer

Spelen heeft heel wat positieve effecten voor de ontwikkeling van je kind. Tien redenen om je kind buiten te laten spelen.

Lees meer

Laat je kleuter dansen, springen, rollen, klimmen, lopen, kruipen, met ballen spelen. Zo kan hij zijn evenwichtsgevoel beter ontwikkelen.

Lees meer

Neem steeds je kind mee om de fiets uit te proberen. Het kader van de fiets moet aangepast zijn aan de grootte van het kind.

Lees meer

Zoals een kind eerst leert kruipen voor het kan stappen, gebeurt het leren fietsen ook in verschillende fases.

Lees meer

Kinderen die vanaf de leeftijd van 2 jaar met een loopfietsje spelen, kunnen doorgaans veel sneller fietsen.

Lees meer

Om de motoriek van je baby verder te helpen ontwikkelen, kan je heel wat leuke spelletjes doen. En ook babymassage is een sterke aanrader.

Lees meer

Forceer je kind niet om sneller te beginnen zitten of stappen. Zorg ervoor dat het zich op eigen tempo kan ontwikkelen en de kans krijgt om te kruipen.

Lees meer

Bewegen en spelen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Geef het de ruimte om dingen uit te proberen en stimuleer het door samen te spelen en te ravotten.

Lees meer

Niet alle speelgoed hoef je te kopen. Kinderen kunnen uren zoet zijn met kleine prulletjes die je overal in je huis en tuin vindt.

Lees meer

Kleuters zitten vaak langdurig stil. Nochtans hebben ze zo'n drie uur per dag beweging nodig. Onze tips helpen je op weg om ze van jongs af aan veel te doen bewegen.

Lees meer

Peuters trekken meer en meer op verkenning. Tijd dus om je huis te screenen op gevaarlijke situaties en de nodige voorzorgen te nemen.

Lees meer

Beweging biedt niet alleen heel wat gezondheidsvoordelen. Actieve kinderen ontwikkelen ook betere sociale vaardigheden.

Lees meer