SkoebidoePas geboren

Ouder


Veel vrouwen krijgen kort na de bevalling last van prikkelbaarheid, nervositeit en huilbuien. Soms kan deze babyblues overgaan in een postnatale depressie.

Lees meer

Je lichaam is gemaakt om borstvoeding te geven. Toch is het belangrijk dat je een geïnformeerde en weloverwogen keuze maakt.

Lees meer

Er circuleren heel wat fabels en halve waarheden over borstvoeding. We zetten er zeven op een rij en weerleggen ze meteen met de correcte informatie.

Lees meer

Borstvoeding geven, moet je leren. Daarom zijn een goede voorbereiding en begeleiding belangrijk voor een goede start.

Lees meer

Elke mama wil na de bevalling weer fit worden en haar oude figuur terugkrijgen. Je wil wel opnieuw bewegen, maar vaak ben je al blij als de ontbijttafel tegen de middag is afgeruimd.

Lees meer

Zeker wanneer je voor het eerst mama of papa wordt, is het ouderschap vaak een zoekproces. Niet enkel je kindje wordt geboren, maar ook jij in je nieuwe rol als ouder.

Lees meer

Na je zwangerschap kun je te maken krijgen met ongewenst urineverlies.

Lees meer

De perfecte mama of papa zijn, is moeilijk te bereiken. Als je te veel tijd en energie investeert in het najagen van dat ideaal, bestaat het risico op uitputting.

Lees meer

Ook baby’s en peuters lopen risico's als ze opgroeien in een omgeving waarin gerookt wordt. Zij zijn immers extra gevoelig voor de gevolgen van passief roken. Vermijd daarom tabaksrook in hun omgeving.

Lees meer

Het web staat bol van de tips en informatie over de gezondheid, verzorging en opvoeding van je kleintje. Wat moet je geloven? Wie kan je helpen bij je vragen?

Lees meer

Door haar ervaring en deskundigheid kan een vroedvrouw je goed informeren en begeleiden voor, tijdens en na de bevalling.

Lees meer